Ostojić ostao bez finala
Srijeda, 26 Januar 2011 00:00

damjan_1Damjan Ostojić, seniorski reprezentativac BiH u umjetničkom klizanju nastupio je 24. 1. ove godine u polufinalu Evropskog seniorskog šampionata u umjetničkom klizanju koje se od 24. do 30.1. održava od u Bernu (Švicarska).

Nažalost, iako je osvojio 85,58 bodova, što je do sada njegov najbolji bodovni rezultat, nije uspio ući u finale Evropskog šampionata. U polufinalu, naš reprezentativac je bio 14., dok je u finale išlo prvih 11, koji će se sa 17 takmičara, koji su već osigurali nastup u finalu na osnovu bodova osvojenih na prošlogodišnjem EP, boriti za titulu evropskog šampiona. Naš Ostojić će na kraju prvenstva biti plasiran na 31. mjesto.

I ove godine se pokazalo da tzv. ocjenjivanje sa pet komponenti sudijama omogućava manipulacije na međunarodnim takmičenjima, gdje su male zemlje po pravilu svrstane u grupe gdje se daju i najlošije ocjene i u startu takmičari iz tih zemalja nisu u ravnopravnom položaju. Zbog ovih činjenica, naš reprezentativac, i pored neospornog kvaliteta, na značajnim međunarodnim takmičenjima praktično je onemogućen da dođe do finala.

I pored navedenog, Savezu ostaje da u daljem radu Ostojiću omogući još kvalitetnije pripreme kako bi na taj način stvorili preduslove da naš reprezentativac uđe u finale na Svjetskom prvenstvu koje će se u martu ove godine održati u Tokiju.