You are here:   Naslovna Aktuelnosti Arhiva
Alpe Adria Trophy – Sarajevo Open 2011
Nedjelja, 13 Februar 2011 00:00

SO_2011U organizaciji Saveza klizačkih sportova i Klizačkog kluba Bosna u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch", tokom ovog vikenda (12. i 13. februara) održano je međunarodno takmičenje u brzom klizanju na kratke staze Alpe Adria Trophy – Sarajevo Open 2011 na kojem je učestvovalo 60 takmičara iz pet zemalja.

Zahvaljujući respektabilnim uspjesima na međunarodnoj klizačkoj sceni, ISU-a (Međunarodna klizačka federacija) je uvrstila Sarajevo Open u Alpe Adria Trophy koji se tradicionalno održava od 1991. godine u Zagrebu i Celju i smatra se najznačajnijim regionalnim takmičenjem.

Klizači Klizačko koturaljskog kluba "Bosna" su i  ovog puta ostvarili izvanredne rezultate pa spravom očekuju zlatni pehar za svoj klub nakon održavanja i zadnjeg takmičenja u Celju i zbrajanja ukupnih bodova.

Od 13 Bosninih odabranih takmičara, stariji juniori Bašić Nihad i Babaić Ademir su osvojili zlatne medalje a Karić Mirza srebrnu medalju i ovo takmičenje im predstavlja dobru uvertiru za Svjetsko juniorsko prvenstvo u brzom klizanju na kojem će učestvovati od 25. – 27. februara u Italiji.

Zlatom su se takođe okitili i Omeragić Tarik i Samra Selimbegović u kategoriji Junior "D", Selimbegović Asmir je osvojio srebro a  Omerhodžić Fatima, Omerhodžić Ensar i Handan Haris su u dosta jakoj konkurenciji osvojili bronzane medalje.

Avdić Lamija i Babaić Adna su osvojile četvrta mjesta, a Krstić Mak i Mušikić Anja šestu i sedmu poziciju.

Naši takmičari su osvojili zlatne medalje i u obje štafete: ženskoj u sastavu Avdić-Omerhodžić-Selimbegović i muškoj u sastavu Omerhodžić-Omeragić-Selimbegović.

Takmičenju je prisustvovao ambasador Kraljevine Holandije u BiH Sveder van Vorsta tot Vorst koji je i podijelio medalje najuspješnijim takmičarima prvenstva.

Profesionalnim pristupom i dobrom organizacijom ovog takmičenja Sarajevo je stvorilo predpostavke za mogućom organizacijom i značajnijih takmičenja

Rezultati takmičara Klizačkog kluba Bosna

 

 


fs_info

Short Track Info

Short Track Live

<<  Septembar 2021  >>
 Po  Ut  Sr  če  Pe  Su  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

sarajevo internationalBHT_logo_1  Niz

Vlada Kantona Sarajevo Grad Sarajevo Općina Centar Sarajevo KJKP ZOI '84 OCS d.o.o.


   International Skating Union

Savez klizačkih sportova BiH USD Bosna