Juniorski Europski Cup Shorttrack
Utorak, 08 Mart 2011 14:50

samra_minhen
Samra Selimbegović
tarik_minhen
Tarik Omeragić
a

Od 04-06 marta 2011. godine u Münchenu je održan Juniorski Europski Cup Shorttrack, takmičenje u brzom klizanju. Na ovom prestižnom takmičenju pravo učešća je ostvarilo po osam najboljih klizača po kategorijama iz Danubia Cup Series (istočna i centralna Evropa) i StarClass serije (zapadna Evropa). Ukupan broj učesnika je bio 128 klizača iz 21 kluba iz 17 zemalja. Takmičenje je održano na klizalištu u olimpijskom parku u Münchenu. Našu reprezentaciju su predstavljali klizači iz klizačkog kluba Bosna, Samra Selimbegović i Tarik Omeragić, takmičari iz junior „D“ kategorije.

I pored jake konkurencije Samra je ostvarila 5. poziciju na 1000 metara, 4. na 500 i 8. na 777 metara, te time osvojila sedmo mjesto u ukupnom plasmanu takmičara iz Junior D kategorije. Tarik Omeragić je prvog dana takmičenja u trci na 1000 metara osvojio 2. poziciju. U trkama na 500 i 777 metara je ostvario dobre rezultate te se u ukupnom poretku plasirao na 8. poziciju. Na ovom takmičenju su oboje klizača oborili sopstvene rekorde.

Ovo je treća godina u nizu kako klizači KKK Bosna redovno učestvuju u finalnom evropskom takmičenju i zahvaljujući njihovim uspjesima Bosnu i Hercegovinu svrstavaju pri vrhu evropske ljestvice. Zahvaljujući potpori Saveza klizačkih sportova BiH i požrtvovanošću klizača ovog kluba naši uspjesi su nesporni te nas na kraju ove klizačke sezone očekuju još dva vrlo bitna takmičenja i to Alpe Adrija Cup u Celju na kojem očekujemo pored osobnih rezultata i zlatni pehar u ekipnom klubskom plasmanu, te završno takmičenje iz Danubia serije na kojem se očekuje da naš takmičar Tarik Omeragić ostvari jedno od prva tri mjesta u ukupnom plasmanu ovog Kupa za 2011. godinu