ALPE ADRIA TROPHY
Utorak, 22 Mart 2011 10:58

Celje_20_mart_2011Srebrni pehar u timskoj konkurenciji 9 zemalja

Tri zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja u pojedinačnoj konkurenciji.

Dvije zlatne medalje u štafeti (ženska štafeta Relay 2000 m i muška mix štafeta Relay 3000 m).

Jedna srebrna medalja u štafeti (muška mix štafeta Relay 2000 m)

Klizački klub „BOSNA“ ostvario je veliki uspjeh na prestižnom regionalnom takmičenju u brzom klizanju koje je održano u Celju od 19 do 20.03.2011. i u timskoj konkurenciji 9 zemalja osvojio veliki srebrni pehar.

Ovo je inače bilo završno takmičenje iz ciklusa „ALPE ADRIA TROPHY“ (Zagreb-Sarajevo-Celje) na kojem je učešće uzelo 78 takmičara iz 12 klubova.

KKK“BOSNA“ je nastupila sa 7 takmičara koji su postigli fantastičan uspjeh u pojedinačnoj konkurenciji te ostvarili sljedeće rezultate: Nihad Bašić, Ademir Babaić i Tarik Omeragić osvojili su ZLATNE medalje, Lamija Avdić SREBRNU medalju i Fatima Omerhodžić BRONZANU medalju. Mak Krstić je zauzeo 5. a Adna Babaić 6. mjesto.

Ženska štafeta (RELAY 2000 m) u sastavu Avdić-Omerhodžić-Babaić osvojila je zlatnu medalju.

Muška mix štafeta (RELAY 3000 m) u sastavu Bašić-Babaić (BIH) - Domitrek-Turčinov (HRVATSKA) osvojila je prvo mjesto, te muška mix štafeta (RELAY 2000 m) u sastavu Omeragić-Krstić (BIH) –Cako (HUN) osvojila drugo mjesto.

KKK“BOSNA“ nastavlja da ostvaruje velike uspjehe na međunarodnoj sceni, dajući veliki doprinos razvoju klizačkog sporta u BiH, te afirmišući BiH u cjelini.