Druženje na ledu
Srijeda, 30 Mart 2011 09:10
drin_teaU subotu, 26.03.2011. godine, u sklopu aktivnosti povodom obilježavanja jubileja - 30 godina postojanja, Klizačko koturaljski klub Bosna, ugostio je mlađe štićenike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica “Drin” iz Fojnice, koji su klizali u ledenoj dvorani Olimpijskog kompleksa „Zetra“. Tom prilikom, uz pomoć takmičara i trenera iz sekcije brzo klizanje i sekcije umjetničko klizanje, uživali su u jednosatnom klizanju i cjelodnevnom druženju.

Gospođa Lana Babić, predstavnica Direkcije za evropske integracije BiH, pozdravila je štićenike Zavoda i uručila darove, te izrazila želju za budućom saradnjom u svim aktivnostima ove vrste koje Klizački klub Bosna ima namjeru da realizira.

Klizački klub Bosna je, u saradnji sa Nacionalnom i univerzitetskom bibliotekom Bosne i Hercegovine obezbijedio vrijedne, zanimljive i edukativne poklone za goste - korisnike Zavoda.

Značajnu podršku - donaciju 30 knjiga u audio zapisu, koje će uveliko olakšati rad na logopedskom tretmanu korisnika Zavoda, dao je gospodin Sakib Pleh, direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini.

Ovu aktivnost Klizačkog kluba Bosna podržali su i: gospodin Kasap Midhat, direktor Opće biblioteke iz Zenice; Izdavačka kuća Planjax iz Tešnja; BH Telecom; osoblje Pedijatrijske klinike u Sarajevu; Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine i menadžment Olimpijskog kompleksa Zetra.